Partiële prothese

Gedeeltelijke gebitsprothese

Met een partiële prothese wordt een gedeeltelijke prothese bedoeld. Deze is uitneembaar en vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Zo’n partiële prothese is een prima oplossing wanneer een gebitsreparatie door middel van een kroon, een brug of een implantaat niet mogelijk is en een complete gebitsprothese overbodig is. U zou dan tenslotte tanden en kiezen die nog wél goed zijn moeten laten trekken en de voorkeur is altijd dat u zoveel mogelijk uw eigen gebit behoudt. Een partiële prothese zorgt ervoor dat u toch gewoon weer kunt eten en breeduit kunt lachen, zonder gaten in uw gebit. Een mooie oplossing.

Kunststof plaatprothese

Een kunststof plaatprothese is een partiële prothese waarin ontbrekende tanden of kiezen bevestigd zijn. Deze prothese is geheel van kunststof gemaakt en de plaat zit strak tegen de natuurlijke tanden en kiezen aan zodat het niet opvalt dat u de gedeeltelijke prothese draagt.

Goedkoper dan in België

Er kan ook eenvoudig een tand of kies bijgeplaatst worden in het geval dat er nog meer tanden of kiezen verloren gaan in de loop der tijd. Een kunststof plaatprothese is een relatief goedkope gedeeltelijke gebitsprothese en wordt vaak gebruikt als noodoplossing. De partiële prothese van kunststof kan namelijk de natuurlijke tanden en kiezen sneller beschadigen en laat het kaakbot sneller slinken. Bij het maken van een kunststof plaatprothese is het altijd het streven om de kleur van de kunststof tanden en kiezen zoveel mogelijk overeen te doen laten komen met de eigen tanden en kiezen zodat de gedeeltelijke prothese onopvallend gedragen kan worden.

In onze tandartspraktijken in Nederland vertellen we u graag alle mogelijkheden rondom gedeeltelijke protheses. Maak snel een afspraak met onze specialisten via onderstaande knop om te ontdekken welke oplossing de beste is in uw persoonlijke situatie!

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319