Noodprothese

In onze tandartspraktijken in Nederland helpen onze specialisten je met het aanmeten van een noodprothese. Deze tijdelijke oplossing dient ter overbrugging vooraleer je definitieve gebitsprothese aangemeten wordt. Wanneer tanden en kiezen getrokken worden hebben het kaakbot en het tandvlees minimum drie maanden nodig om te herstellen van de ingreep. Met een noodprothese hoef je niet maandenlang zonder tanden en kiezen rond te lopen.

Noodprothese of geen noodprothese?

Soms kiezen mensen ervoor om geen noodprothese te dragen ter overbrugging voordat de definitieve gebitsprothese aangemeten wordt. Zo kunnen het kaakbot en het tandvlees optimaal genezen na het trekken van de tanden en de kiezen.

Goedkoper dan in België

Gemiddeld duurt het minimum 3 maanden voordat het tandvlees en kaakbot compleet genezen zijn. Gewoonlijk wordt na een half jaar tot een jaar de definitieve gebitsprothese aangemeten.

Maar wat als je ondertussen liever niet naar je werk gaat zonder tanden en/of kiezen in je mond? Of als je nog gewoon de voeding wilt kunnen blijven eten waaraan je gewend bent? Dan kan een noodprothese een oplossing zijn. Onze specialisten geven je graag meer advies over alle mogelijkheden met betrekking tot noodprotheses. Maak dadelijk een afspraak met ons.

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende