Partiële Prothese

Met een partiële prothese wordt een gedeeltelijke prothese bedoeld. Deze is uitneembaar en vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Zo’n partiële prothese is een goede oplossing wanneer een gebitsreparatie met een kroon, brug of implantaat niet mogelijk is en een complete gebitsprothese niet nodig is. Tenslotte moet je dan tanden en kiezen die nog wel goed zijn laten trekken en we geven er toch altijd de voorkeur aan om zoveel mogelijk van je eigen gebit te behouden. Met een partiële prothese kun je toch terug gewoon eten en voluit lachen, zonder gaten in je gebit. Een mooie oplossing.

Kunststof plaatprothese

Een kunststof plaatprothese is een partiële prothese waarin ontbrekende tanden of kiezen bevestigd zijn. Deze prothese bestaat volledig uit kunststof en de plaat zit strak tegen de natuurlijke tanden en kiezen aan zodat het niet opvalt dat je een gedeeltelijke prothese draagt.

Goedkoper dan in België

Als er in de loop der tijd nog bijkomende tanden of kiezen verloren zouden gaan, kan er ook eenvoudig een tand of kies bijgeplaatst worden. Een kunststof plaatprothese is een relatief goedkope gedeeltelijke gebitsprothese, die vaak gebruikt wordt als noodoplossing. Met een partiële prothese van kunststof kunnen de natuurlijke tanden en kiezen namelijk sneller beschadigd raken en slinkt het kaakbot sneller. Wanneer we een kunststof plaatprothese maken, streven we er steeds naar om de kleur van de kunststof tanden en kiezen zoveel mogelijk overeen te doen komen met de eigen tanden en kiezen, zodat de gedeeltelijke prothese onopvallend gedragen kan worden.

 

In onze tandartspraktijken in Nederland geven we je graag meer informatie over alle mogelijkheden met betrekking tot gedeeltelijke protheses. Maak snel een afspraak met onze specialisten met behulp van onderstaande knop om erachter te komen welke de beste oplossing is voor jouw persoonlijke situatie!

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende