Gaatjes en vullingen

De meeste mensen zien er een beetje tegenop om langs te komen in één van onze tandartspraktijken om een gaatje te laten vullen. Maar dat is niet altijd zo terecht, want soms is een gaatje vullen een fluitje van een cent en kan het zelfs zonder verdoving.

 

Als een tand of kies aangetast is door tandbederf, moet die gereinigd worden. De tandarts boort in de aangetaste tand of kies om te kijken hoe ver het tandbederf is gevorderd. Hoe minder tandbederf, hoe minder diep het gaatje en hoe minder pijnlijk de ingreep zal zijn. Vervolgens wordt de tandholte schoongemaakt en opgevuld met vulmateriaal. Dit vulmateriaal kan bestaan uit amalgaam (metaal), dat een grijze kleur heeft, of composiet, waarvan de kleur aangepast wordt aan die van de andere tanden en kiezen. Bij Mondzorg Brabant in Breda vullen we gaatjes bijna altijd met composietvullingen, omdat dit mooier oogt ten opzichte van de rest van het gebit. Bij ernstiger tandbederf

Goedkoper dan in België

kunnen onze specialisten de ingreep uitvoeren onder plaatselijke verdoving, zodat je weinig last ondervindt van de ingreep. Kort na het vullen van het gaatje kun je weer zonder problemen genieten van je maaltijd, al kan de tand of kies nog een paar dagen wat gevoelig blijven.

Heb je last van gaatjes in je gebit? Wacht dan vooral niet en laat het gaatje vullen in onze praktijk in Nederland! Hoe sneller je erbij bent, hoe minder last je zult hebben van de ingreep. Klik op de knop hieronder om dadelijk een afspraak te maken met onze tandartsen!

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende