Frameprothese

Als je je goede tanden en kiezen graag wil behouden en liever geen kunststof plaatprothese wil, is een frameprothese een passende oplossing. Deze gedeeltelijke gebitsprothese is stevig, biedt een hoog draagcomfort en gaat heel lang mee aangezien de kans dat ze breekt klein is.

Voor- en nadelen van een frameprothese

Als je een gedeeltelijke prothese nodig hebt, zijn er meerdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de relatief goedkope kunststof plaatprothese of een frameprothese. Bij een frameprothese worden de kunsttanden en/of kiezen met een kunsthars vastgezet op een metalen basis. De frameprothese blijft perfect op zijn plaats zitten met klammers. Deze wordt namelijk ook ondersteund door de intacte tanden en/of kiezen, wat zorgt voor een beter draagcomfort. De frameprothese steunt voor ongeveer 80% op je eigen intacte tanden en kiezen, waardoor het draagcomfort niet alleen hoger is, maar je kaak ook minder snel slinkt (met alle mogelijke gevolgen van dien).

Goedkoper dan in België

De kunsthars heeft de kleur van je tandvlees en de kunsttanden en/of kiezen worden zo goed mogelijk nagebootst aan de hand van je eigen gebit. Een nadeel van een frameprothese zijn de klammers waarmee de prothese aan je gebit bevestigd wordt. Deze zijn zichtbaar als je lacht en praat. Maar dit is wel zo ongeveer het enige nadeel dat opgemerkt kan worden. Een frameprothese is steviger dan een prothese uit kunststof, waardoor er minder kans is op breuk. Het draagcomfort is hoger en je kaak zal minder snel slinken. Globaal genomen dus veel meer voordelen dan nadelen.

Druk op onderstaande knop om vandaag nog een afspraak te maken in onze praktijk in Nederland om de mogelijkheden van frameprotheses te bespreken met onze specialisten. Onze specialisten zijn graag bereid om je advies te geven!

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende