Kunstgebit

Heb je een kunstgebit nodig? Dan zit je waarschijnlijk met een hoop vragen. We geven je graag meer info.

 

Een kunstgebit wordt soms ook een tandprothese of ‘vals gebit’ genoemd. In de volksmond hoor je mensen waarschijnlijk ook vaak praten over ‘valse tanden’. Een compleet kunstgebit vervangt alle tanden in je mond. Het bestaat uit een plaat uit kunsthars, waarop alle tanden en kiezen bevestigd zijn. Een tandprothese is uitneembaar: je kunt ze dus gemakkelijk wegleggen als je gaat slapen.

Een kunstgebit verhoogt je levenskwaliteit: je kunt veel beter kauwen en hebt geen last meer van tandpijn. Daarnaast krijg je er ook een mooie mond tanden mee. Ben je bang dat het op zal vallen als je een ‘vals gebit’ draagt? Dat is absoluut niet nodig: we zorgen ervoor dat de vorm en kleur van je kunstgebit perfect overeenstemmen met het uitzicht van je oorspronkelijke tanden. Zo ziet het eindresultaat er zeker natuurlijk uit.

Waarom naar de tandarts in Nederland?

Kroon of brug laten plaatsen Breda

Zoals bij alle nieuwe dingen, zul je ook even moeten wennen aan je kunstgebit. Als je net een tandprothese draagt, dan kan dat in het begin wat pijn doen. Dat komt omdat het gebit zich nog even naar je mond moet zetten. Daarom duwt het de eerste dagen tegen je kaken aan. Na een paar dagen zal het beter beginnen aanvoelen. Krijg je wondjes op de drukpunten? Kom dan zeker even langs: we passen je tandprothese aan zodat ze terug comfortabel aanvoelt in je mond.


Als je tanden vervangen zijn, moet je ook terug wennen aan kauwen en praten. Maar gelukkig duurt dat niet lang. Na een korte wenperiode zul je nog jaren plezier beleven aan je tandprothese.

 

Net als bij je eigen, natuurlijke tanden, is het ook bij een kunstgebit van belang om het regelmatig te laten nakijken. Als je ouder wordt, worden je kaken smaller, terwijl je tandprothese dezelfde omvang houdt. Daarom kan deze na een tijd los komen te zitten en kan je pijn krijgen bij het kauwen of praten. Hoe kan je dit voorkomen? Door regelmatig op controle te komen: we passen je gebit tijdig aan, zodat je er alleen maar plezier aan beleeft.

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

In onze tandartspraktijk zorgen we voor al wat te maken heeft met uw gebit. Vanzelfsprekend is ook algemene tandheelkunde daar een belangrijk onderdeel van. Een gewone (half)jaarlijkse controle zorgt ervoor dat problemen tijdig vastgesteld en verholpen kunnen worden. Onder algemene tandheelkunde vallen o.a.:

 

  • periodieke controles
  • behandeling van gaatjes (cariës)
  • wortelkanaalbehandeling
  • verwijderen van tandsteen
  • trekken van tanden en/of kiezen
  • plaatsen van kronen, bruggen en protheses

 

Al deze zaken worden door onze tandartsen zelf uitgevoerd in onze tandartspraktijk in Breda. We beschikken over alle specialisaties onder één dak: van prothetische en implantologische zorg tot mondhygiëne.

 

In onze tandartspraktijken in Nederland (net over de grens) zijn we dagelijks bezig met kunstgebitten. Onze experts zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van protheses die perfect aansluiten in je mond en die er bijna hetzelfde uitzien als je vroegere tanden en kiezen. Met een complete prothese kun je terug alles eten wat je maar wil en meestal heeft een kunstgebit ook een positief effect op je uitstraling. Je kunt weer voluit lachen en ziet er dadelijk jonger uit omdat je bovenlip er minder ingevallen uitziet.

 

Voor veel mensen is het een grote stap om een compleet kunstgebit te laten maken. Vaak zijn mensen zich wel bewust van de voordelen die we hierboven opgesomd hebben, maar toch is het vaak heel moeilijk om contact op te nemen met onze praktijk. Ergens is dat ook logisch, want er gaat een hele procedure aan vooraf. Er moet een afdruk gemaakt worden, eventuele overblijvende tanden en kiezen moeten getrokken worden en na zo’n ingreep zullen je tandvlees en kaakbot wat tijd nodig hebben om te herstellen. Gelukkig hebben we ook daar een oplossing voor: de noodprothese. Die kan gebruikt worden als overbrugging tot het definitieve kunstgebit aangemeten wordt.

Goedkoper dan in België

We proberen om problemen tijdig vast te stellen en te voorkomen. Maar als dat nodig zou zijn, kun je naast algemene tandheelkundige zorg, bij ons ook terecht voor gebitsprotheses en voor het aanmeten, plaatsen, rebasen, corrigeren, herstellen en vervangen van je kunstgebit. Zo bieden we op één adres in Breda alle tandheelkundige zorg aan die je maar nodig kunt hebben. Als dat niet gemakkelijk is! En bovendien is het ook goedkoper dan in België!

 

Omdat er zich in de loop van dit proces ongemakken kunnen voordoen (in het begin zal het kunstgebit bijvoorbeeld onwennig aanvoelen in je mond tijdens het eten en praten) staan we je bij gedurende de gehele behandelprocedure. Vanaf het allereerste intakegesprek totdat je geen enkele ongemak meer ervaart bij het dragen van het definitieve kunstgebit. En mocht je ondertussen onverhoopt toch veel last krijgen van pijn (bijvoorbeeld door zweertjes op drukplaatsen), dan passen we het kunstgebit aan zodat de pijn verdwijnt en het gebit terug perfect in je mond past.

 

Als je volledig gewend bent aan je prothese dan heb je geen pijn meer, heb je een mooiere glimlach en kun je je gebit beter gebruiken. En omdat de prothese bestaat uit duurzame materialen, gaat het kunstgebit ook nog eens gemakkelijk 5 tot 8 jaar mee.

Vul uw gegevens in en klik snel op onderstaande knop om een afspraak te maken voor één onze tandheelkundige behandelingen.

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende