Herstelling van kunstgebit

Een gebitsprothese is stevig, maar niet onbreekbaar. Als je de prothese bijvoorbeeld op de grond laat vallen, kan deze beschadigd raken. Er kan bijvoorbeeld ook een stukje van een tand afbreken als je op hard voedsel kauwt. Helaas gebeuren ongelukken soms zomaar en is dit soms gewoon niet te voorkomen. Gelukkig kan een prothese in de meeste gevallen gewoon hersteld worden.

Gebroken prothese herstellen

De ene gebroken prothese is de andere niet. Als de prothese bijvoorbeeld helemaal gescheurd is, kan het nodig zijn om een nieuwe afdruk te maken van het gebit. Maar als er alleen een tand afgebroken is, is dat niet nodig en volstaat een kleine herstelling meestal. Ook het soort van prothese is van belang om de wijze van herstelling te bepalen. Heb je een gedeeltelijke prothese of een compleet kunstgebit? Het is bovendien ook van belang of de prothese bestaat uit kunststof of dat je een frameprothese draagt. Onze specialisten staan voor je klaar in onze praktijk om je advies te geven over de herstelling van je gebroken prothese.

Goedkoper dan in België

In elk geval is het heel belangrijk dat je niet zelf je gebitsprothese probeert te herstellen. Als je zelf een gescheurde prothese probeert te lijmen, bestaat de kans dat een professionele reparatie daarna niet meer lukt en dat er een compleet nieuwe prothese aangemeten moet worden. Bovendien vervalt mogelijks ook de garantie op de prothese als je de gebroken prothese zelf probeert te repareren.

 

Neem dus zeker dadelijk contact op met onze tandartspraktijk in Breda als je geconfronteerd wordt met een gebroken prothese. We kunnen je snel helpen als je prothese stuk gaat, vaak zelfs dezelfde dag nog en meestal is het ook “klaar terwijl je wacht”. Neem, als er een deel van een tand of kies afgebroken is, dat deel (indien mogelijk) mee naar de praktijk in Breda. Vaak is het beter om dat deel opnieuw te bevestigen dan om een volledig nieuwe tand of kies te plaatsen. Een gebitsprothese verkleurt namelijk altijd wat met de tijd en de kleur van een nieuwe tand of kies zou kunnen afwijken van de rest van het gebit, wat optisch natuurlijk niet mooi is.

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende