Mondhygiëne

Een schoon en gezond gebit

Tanden en kiezen poetsen is belangrijk, maar soms is er meer nodig om je gebit echt gezond te houden. De mondhygiëniste of preventie-assistente kan helpen om je gebit schoon en gezond te houden door advies en poetsinstructies te geven en door het gebit te reinigen. Hierdoor kunnen mogelijke problemen, zoals tandplak en ontstekingen, voorkomen worden. Bovendien kan de mondhygiëniste niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

De mondhygiënistes en preventie-assistentes van Mondzorg Brabant zorgen voor gebitsreinigingen en alle andere zaken die te maken hebben met mondhygiëne vanuit onze praktijk in Breda, waar we alle algemene- en esthetische tandheelkundige zorg op één adres ondergebracht hebben.

Gebitsreiniging Breda

Als je je gebit zelf op de juiste manier schoonhoudt, kun je gaatjes en andere problemen vaak zelf al voorkomen. Maar als er toch al problemen zijn, dan kunnen de mondhygiënistes in onze praktijk in Breda dit helpen oplossen. Zo kan de mondhygiëniste met behulp van een gebitsreiniging tandplak, tandsteen en tandaanslag verwijderen, maar ook vullingen polijsten, tanden bleken en een verdoving toedienen.

Voor klachten die te maken hebben met je gebit, raden we je aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken met onze mondhygiënistes. Bijvoorbeeld bij bloedend tandvlees, loszittende tanden of kiezen, slechte adem of gevoelige tanden of kiezen.

Goedkoper dan in België

Tandverlies voorkomen

Bij tandvleesontsteking, bestaat er een risico dat dit zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende aan parodontitis is dat dit het kaakbot aantast, waardoor tanden en kiezen losser komen te zitten en uit kunnen vallen. Als dit probleem tijdig opgemerkt en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden. De mondhygiënisten van Mondzorg Brabant zijn gespecialiseerd in het tijdig herkennen en behandelen van parodontitis.

Gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging door de mondhygiëniste of preventie-assistente in onze praktijk in Breda worden tandsteen en tandplak verwijderd. Ook de rest van het gebit wordt grondig schoongemaakt. Je kan dit slechts eenmalig laten doen, maar soms is het ook aan te raden om je gebit meerdere keren te laten reinigen in onze praktijk in Breda, afhankelijk van de staat van je gebit. Onze specialisten geven je graag advies over het beste behandelplan voor jouw persoonlijke situatie.

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Johan Loa

Tandarts i.o.

Kimberly Lambregts

Mondhygiëniste

Carmen Vollaerts

Praktijk Manager

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende