Noodprothese

Een tussentijdse oplossing

In onze tandartsenpraktijken in Nederland helpen onze specialisten u met het aanmeten van een noodprothese. Deze tussentijdse oplossing dient ter overbrugging voordat u uw definitieve gebitsprothese krijgt aangemeten. Wanneer tanden en kiezen getrokken worden hebben het kaakbot en het tandvlees minimaal drie maanden nodig om te herstellen van de ingreep. De noodprothese zorgt ervoor dat u niet maandenlang zonder tanden en kiezen hoeft rond te lopen.

Noodprothese of geen noodprothese?

Soms kiezen mensen er voor om geen noodprothese te dragen ter overbrugging voordat de definitieve gebitsprothese wordt aangemeten. Op deze manier kunnen het kaakbot en het tandvlees optimaal genezen na het trekken van de tanden en de kiezen.

Goedkoper dan in België

Gemiddeld gezien duurt het minimaal 3 maanden voordat het tandvlees en het kaakbot volledig genezen zijn. Doorgaans wordt na een half jaar tot een jaar de definitieve gebitsprothese aangemeten.

Maar wat als u in al deze tussenliggende tijd liever niet naar uw werk gaat zonder tanden en/of kiezen in uw mond? Of nog gewoon het voedsel wilt kunnen blijven eten wat u gewend bent? Dan biedt de noodprothese dus uitkomst. Onze specialisten adviseren u graag over alle mogelijkheden rondom de noodprothese. Maak direct een afspraak met ons.

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319