Gaatjes en vullingen

Gaatje laten vullen

De meeste mensen zien er een beetje tegenop om een gaatje bij ons te laten komen vullen in één van onze tandartspraktijken. Niet altijd even terecht, want soms is een gaatje vullen een fluitje van een cent en kan het zelfs zonder verdoving.

Wanneer een tand of kies is aangetast door tandbederf zal deze gereinigd moeten worden. De tandarts boort in de aangetaste tand of kies om te kijken hoe ver het tandbederf heeft doorgezet. Hoe minder tandbederf, des te minder diep het gaatje is en des te minder pijn de ingreep ook zal zijn. Vervolgens wordt de tandholte gereinigd en opgevuld met vulmateriaal. Dit vulmateriaal kan bestaan uit amalgaam (metaal), dat grijs van kleur is, of uit composiet waarbij de kleur wordt aangepast aan die van de overige tanden en kiezen. Bij Mondzorg Brabant in Breda vullen we vrijwel altijd gaatjes met composietvullingen omdat deze mooier bij de rest van het gebit staan. Als er sprake is van ernstiger tandbederf

Goedkoper dan in België

kunnen onze specialisten de ingreep uitvoeren onder plaatselijke verdoving zodat u weinig hinder ondervindt van de ingreep. Kort na het vullen van het gaatje kunt u weer zonder problemen genieten van uw maaltijd, al kan de tand of kies nog enige dagen wat gevoelig zijn na de ingreep.

Heeft u last van gaatjes in uw gebit? Wacht dan vooral niet langer en laat het gaatje vullen in onze praktijk in Nederland! Des te sneller u er bij bent, des te minder hinder u zult ondervinden van de ingreep. Klik op de knop hieronder om direct een afspraak met onze tandartsen te maken!

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319