Frameprothese

Kwalitatieve langetermijnoplossing

Wanneer u uw goede tanden en kiezen wilt behouden en liever geen kunststof plaatprothese wilt, is een frameprothese een geschikte oplossing. Deze gedeeltelijke gebitsprothese is stevig, kent een hoog draagcomfort en gaat erg lang mee omdat de kans op breuken klein is.

Voor- en nadelen van een frameprothese

Wanneer u een gedeeltelijke prothese nodig heeft hebt u meerdere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de relatief goedkope kunststof plaatprothese of de frameprothese. Bij de frameprothese zitten de kunsttanden en/of kiezen middels een kunsthars vast op een metalen basis. Middels klammers blijft de frameprothese prima op z’n plek zitten. Hij vindt namelijk ondersteuning bij de intacte tanden en/of kiezen wat bijdraagt aan een fijner draagcomfort. Voor ongeveer 80% steunt de frameprothese op uw eigen tanden en kiezen die nog intact zijn en dit zorgt niet alleen voor een aangenamer draagcomfort, maar ook nog eens dat uw kaak minder snel slinkt (met alle mogelijke gevolgen weer van dien).

Goedkoper dan in België

De kunsthars heeft de kleur van uw tandvlees en de kunsttanden en/of kiezen worden zo goed mogelijk nagebootst aan de hand van uw eigen gebit, maar een nadeel van een frameprothese zijn de klammers waarmee de prothese vastzit aan uw eigen gebit. Deze zijn zichtbaar wanneer u praat en lacht. Overigens is dat wel nagenoeg het enige nadeel dat valt te benoemen. Een frameprothese is steviger dan een prothese van kunststof en daarmee is er minder kans op een breuk. Het draagcomfort is hoger en uw kaak zal minder snel slinken. Al met al dus veel meer voordelen, dan nadelen.

Maak middels onderstaande knop vandaag nog een afspraak in onze praktijk in Nederland om met onze specialisten de mogelijkheden rondom uw frameprothese te ontdekken. Onze specialisten staan graag voor u klaar om u van advies te voorzien!

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319