Zenuwbehandelingen

Endodontologie is beter bekend onder de naam wortelkanaalbehandeling. Dit wordt ook vaak een ontzenuwing genoemd. Een ontzenuwing is noodzakelijk wanneer iemand last heeft van acute kiespijn of wanneer een tand of kies ontstoken is. In veel gevallen wijzen (acute) pijnklachten op een noodzaak tot ontzenuwing, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms hebben patiënten nog geen duidelijke klachten, maar wordt bij de (half)jaarlijkse controle vastgesteld dat er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd dient te worden.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kan een ontzenuwing altijd bijna pijnloos uitgevoerd worden dankzij de verdoving. Het is dus niet nodig om je er heel zenuwachtig in te maken als je een ontzenuwing dient te ondergaan in onze praktijken.

Verloop van een ontzenuwing

Bij een ontzenuwing wordt de holle binnenkant van een kies, waar de zenuw en het weefsel zich bevinden, gereinigd en opnieuw afgesloten. Als de zenuw nog ‘leeft’, wordt de tand of kies eerst open geboord onder plaatselijke verdoving.

Goedkoper dan in België

Het opvullen gebeurt over het algemeen met een rubberachtig materiaal. Als afsluiting wordt er een vulling over de tand of kies heen geplaatst, die ook van een kroon kan worden voorzien als de tand of kies erg verzwakt is.

 

Omdat er meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden bij een ontzenuwing, kan de totale duur van de behandeling wel zo’n anderhalf uur duren. Bij ons kun je ervoor kiezen om de behandeling over meerdere sessies te spreiden zodat jij en je gebit kunnen herstellen van de ingreep. Heb je acute kiespijn of wil je een zenuwbehandeling het liefst voorkomen? Klik dan op onderstaande knop om dadelijk een afspraak te maken in onze praktijk in Breda. Onze specialisten helpen je graag bij het voorkomen of verhelpen van klachten met betrekking tot endodontologie!

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende