Rebasing

Een eigenschap van kaken is dat ze slinken. Daar is niets aan te doen, maar een mogelijk gevolg is wel dat een kunstgebit klachten begint te geven: het kan bijvoorbeeld los komen te zitten of voor drukplekken zorgen. Vaak zorgt dit voor problemen, zoals bijvoorbeeld een pijnlijke mond of moeilijkheden bij het eten en drinken. In veel gevallen kunnen deze klachten behandeld worden door rebasing van het kunstgebit: een aanpassing van de pasvorm van de prothese.

Kunstgebit aanpassen

In onze praktijken in Nederland hebben we alle zaken die te maken hebben met algemene en esthetische tandheelkunde ondergebracht op één adres, om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken op het vlak van problemen of vragen die te maken hebben met je gebit. Ook het aanpassen van je kunstgebit doen we gewoon in ons eigen laboratorium.

Rebasing van het kunstgebit kan uitgevoerd worden voor de boven- en/of onderkaak van een gedeeltelijke of complete gebitsprothese. Daarna kun je weer gewoon eten, praten en lachen zonder klachten. Na de behandeling heb je ook minder last van opgehoopt vuil onder de prothese.

Goedkoper dan in België

Als je een gebitsprothese draagt, raden we aan om regelmatig op controle te komen in onze tandartspraktijken in Nederland om tijdig problemen met de gebitsprothese op te sporen. We kunnen dan al in een vroeg stadium zien of het kunstgebit aangepast moet worden. Zo kunnen we in veel gevallen klachten voorkomen. Mocht je toch al klachten ondervinden die te wijten zijn aan je kunstgebit, dan beschikken we over de kennis, ervaring en apparatuur om je gebitsprothese vakkundig aan te passen.

Ook je kunstgebit moet misschien aangepast worden. Daarom is het van belang om regelmatig op controle te komen. Hiermee kun je klachten voorkomen of reeds bestaande klachten laten verhelpen. Zeker als er een wildgroei aan tandvlees is, is belangrijk om een afspraak te maken.

 

Wacht dus ook zeker niet te lang als je hinder ondervindt bij het dragen van je kunstgebit en maak dadelijk een afspraak met ons!

Waarom naar de tandarts in Nederland?

4 redenen waarom u voor ons zou kiezen

We zijn nét over de grens gevestigd en dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothesen van A tot Z en je zult kunnen rekenen op een gebit dat comfortabel aanvoelt én jarenlang meegaat.

Eerste gesprek met onze denturist.

Na een voorbereidende consultatie laat je je eerste afdrukken maken. Wij zijn gevestigd vlak bij de grens met België in Breda.

Controle en definitieve afdrukken.

Na controle maken we definitieve afdrukken. We bepalen je beet en bekijken welke kleuren het meest natuurlijke resultaat geven.

Passen en eventuele aanpassing.

In de ‘wasfase’ pas je je gebit nog een keer. Op dat ogenblik is het nog gemaakt van was en kan het dus nog aangepast worden.

In 4 stappen een schitterende glimlach.

Je definitieve gebit is klaar. Op deze afspraak wordt het geplaatst. We voeren nog een nacontrole uit, zodat het gebit zeker goed aanpast.

Maak kennis met ons team

Maak kennis met ons team van erkende denturisten. In Nederland is tandprotheticus (denturist) wel een erkend beroep. Mondzorg Brabant biedt gebitsverzorging van A tot Z en is net over de grens gevestigd. 

 

Ardaan Liebau

Communicatie

Patricia Hollander

Receptioniste

Maria Emmer

Tandartsassistente

Mei Ling Wong

Tandartsassistente

Lies Vosmeer

Tandartsassistente

Tamara Tiggelman

Tandartsassistente

Maak een afspraak

Graag meer informatie?

Andere behandeling?

Wij bieden nog veel meer behandelingen aan. Onder andere de volgende:

Vorige
Volgende