Reparatie van kunstgebit

Gebroken prothese

Een gebitsprothese is stevig, maar niet onbreekbaar. De prothese kan beschadigd raken doordat u die per ongeluk op de grond laat vallen bijvoorbeeld of doordat er een stukje van een tand afbreekt wanneer u op hard voedsel kauwt. Een ongeluk kan helaas zomaar voorkomen en is soms simpelweg onoverkomelijk. Gelukkig kan een prothese in de meeste gevallen gewoon gerepareerd worden.

Gebroken prothese repareren

De ene gebroken prothese is de andere niet. Als de prothese bijvoorbeeld helemaal gescheurd is, is het wellicht nodig dat er een nieuwe afdruk van het gebit gemaakt moet worden. Wanneer er alleen een tand afgebroken is, is dit niet nodig en volstaat een kleine reparatie in de meeste gevallen. Tevens is het soort prothese van belang voor de wijze van reparatie. Heeft u bijvoorbeeld een gedeeltelijke prothese of een volledig kunstgebit? Daarbij is het ook van belang of de prothese is gemaakt van kunststof of dat u een frameprothese draagt. Onze specialisten staan voor u klaar in onze praktijk om u van advies te voorzien rondom de reparatie van uw gebroken prothese.

Goedkoper dan in België

Het is in ieder geval erg belangrijk dat u niet zelf uw gebitsprothese gaat proberen te repareren. Als u namelijk zelf aan de slag gaat om een gescheurde prothese te lijmen, bestaat de kans dat een professionele reparatie vervolgens niet meer lukt en u een compleet nieuwe prothese moet worden aangemeten. Mogelijk vervalt tevens de garantie op de prothese als u zelf uw gebroken prothese probeert te repareren.

Neem dus vooral direct contact op met onze tandartsenpraktijk in Breda als u te maken krijgt met een gebroken prothese. Wij kunnen u snel helpen als uw prothese kapot gaat, vaak nog dezelfde dag en veelal ook “klaar terwijl u wacht”. Als er een deel van een tand of kies afgebroken is, neem dat deel dan (indien mogelijk) mee naar de praktijk in Breda. Het is vaak beter om het deel te herbevestigen dan om een geheel nieuwe tand of kies te plaatsen. Een gebitsprothese verkleurt namelijk altijd iets met de tijd en een nieuwe tand of kies zou dan in kleur kunnen afwijken van de rest van het gebit wat optisch natuurlijk niet mooi is.

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319