Mondhygiëne behandelingen

Een schoon en gezond gebit

Het poetsen van de tanden en kiezen is belangrijk, maar er is soms nog meer nodig om het gebit echt gezond te houden. De mondhygiëniste of preventie-assistente kan helpen om uw gebit schoon en gezond te houden door adviezen, poetsinstructies en een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijke problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. De mondhygiëniste kan daarnaast niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar bijvoorbeeld ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

De mondhygiënistes en preventie-assistentes van Mondzorg Brabant verzorgen gebitsreinigingen en ook alle overige zaken rondom mondhygiëne vanuit onze praktijk in Breda waar wij alle algemene- en esthetische tandheelkundige zorg onder hebben gebracht op één adres.

Gebitsreiniging Breda

Als u uw gebit zelf op de juiste wijze schoonhoudt, kunt u gaatjes en andere problemen vaak zelf al goed voorkomen. Zijn er al problemen ontstaan, dan kunnen de mondhygiënistes in onze praktijk in Breda uitkomst bieden. Zo kan de mondhygiëniste tandplak, tandsteen en tandaanslag verwijderen middels een gebitsreiniging en verder kan een mondhygiëniste vullingen polijsten, tanden bleken en een verdoving toedienen.

Wanneer u klachten heeft met betrekking tot uw gebit, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een afspraak te maken met onze mondhygiënistes. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met bloedend tandvlees, loszittende tanden of kiezen, een slechte adem of gevoelige tanden of kiezen.

Goedkoper dan in België

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat er een kans dat deze zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende van parodontitis is, dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden. De mondhygiënisten van Mondzorg Brabant zijn gespecialiseerd in het tijdig herkennen en behandelen van parodontitis.

Gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging in onze praktijk in Breda door de mondhygiëniste of preventie-assistente worden tandsteen en tandplak verwijderd en ook de rest van het gebit wordt grondig schoongemaakt. Dit kan eenmalig, maar het kan soms verstandig zijn om deze gebitsreiniging meermalen te laten uitvoeren in onze praktijk in Breda. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit en onze specialisten adviseren u graag over het beste behandelplan in uw persoonlijke situatie.

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319