Klikgebit op implantaten

Wanneer kiezen voor implantaten?

Doorgaans wordt voor een klikgebit gekozen wanneer de eigenaar van een kunstgebit klachten krijgt of klachten blijft houden. Wanneer iemand gedurende langere tijd een kunstgebit draagt, slinkt het kaakbot, vooral dat van de onderkaak. Die neemt af in hoogte, waardoor het kunstgebit steeds losser gaat zitten. Het kunstgebit gaat over het tandvlees met daaronder het kaakbot schuiven en dat kan klachten geven. Wanneer u langskomt voor controle in onze praktijk bekijken we wat voor u de beste oplossing is. Dat kan zijn het aanpassen of het vervangen van uw huidige kunstgebit. Is de onderkaak zodanig laag geworden dat aanpassing of vervanging van het kunstgebit niet mogelijk is, dan wordt u door ons doorverwezen naar de implantoloog.

Voor het beste resultaat

Het is bij vrijwel iedereen mogelijk om implantaten te plaatsen, maar er moet wel genoeg kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren. Ook moeten het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Verder wordt van u verwacht dat u de implantaten en het klikgebit goed schoonhoudt. Houdt u er overigens rekening mee dat roken en overmatig alcohol drinken een negatieve invloed hebben op de implantaten en het klikgebit.

Goedkoper dan in België

Kunstwortel

Een klikgebit is een prothese op implantaten: kunstwortels die als een schroef in uw kaak worden geplaatst. Voor een prothese zijn twee of vier implantaten nodig. De implantaten zijn doorgaans gemaakt van titanium, met een keramische buitenlaag. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten. Het plaatsen van implantaten gebeurt in onze tandartspraktijk in Nederland onder plaatselijke verdoving. Is de kaak helemaal genezen van de behandeling en zit het implantaat vast in het bot, dan bieden implantaten een goede houvast aan het kunstgebit.

Implantaten in de bovenkaak worden ook wel geplaatst, maar veel minder vaak dan implantaten in de onderkaak.

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319