Endodontologie

Zenuwbehandelingen

Endodontologie is beter bekend als een wortelkanaalbehandeling. Dit wordt ook vaak een zenuwbehandeling genoemd. Een zenuwbehandeling is nodig wanneer iemand te kampen heeft met acute kiespijn of wanneer een tand of kies ontstoken is. In veel gevallen duiden (acute) pijnklachten op de noodzaak tot een zenuwbehandeling, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Soms hebben patiënten nog geen duidelijke klachten, maar wordt de noodzaak tot een wortelkanaalbehandeling geconstateerd tijdens de (half)jaarlijkse controle.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kan een zenuwbehandeling vrijwel altijd pijnloos uitgevoerd worden dankzij de verdoving. Veel stress als u een zenuwbehandeling in onze praktijken moet ondergaan is dus niet nodig.

Verloop van een zenuwbehandeling

Bij een zenuwbehandeling wordt de holle binnenkant van een kies, waar de zenuw en het weefsel zich bevinden, schoongemaakt en weer afgesloten. In het geval dat de zenuw nog ‘leeft’, wordt eerst de tand of kies open geboord onder plaatselijke verdoving.

Goedkoper dan in België

Het opvullen gebeurt doorgaans met een rubberachtig materiaal. Als afsluiting wordt er een vulling geplaatst over de tand of kies heen, die ook nog kan worden voorzien van een kroon indien de tand of kies erg verzwakt is.

Omdat er meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden tijdens een zenuwbehandeling, kan de totale duur van de behandeling wel zo’n anderhalf uur duren. Bij ons kunt u er dan voor kiezen om de behandeling te spreiden over meerdere sessies zodat u en uw gebit kunnen herstellen van de ingreep. Heeft u acute kiespijn of wilt u een zenuwbehandeling het liefst voorkomen? Maak dan via onderstaande knop direct een afspraak in onze praktijk in Breda. Onze specialisten helpen u graag bij het voorkomen, dan wel het verhelpen van klachten rondom endodontologie!

Waarom Tandprothetiek Brabant?

Tijd voor een nieuwe glimlach

Dé specialist voor uw kunstgebit? Tandprothetiek Brabant. Nét over de grens, dus ook gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Kom bij ons langs voor tandprothetiek van A- tot Z en reken op jarenlang gebitscomfort. Bekijk in onze video wat wij doen en ontdek alle behandelingen die wij aanbieden. Wij zijn u graag van dienst.

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67 – 68
4812 TA Breda

telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319